Autèntic esperit faller!

La Falla Port a l’exposició «Connectats pel Valencià»

La Falla Port a l’exposició «Connectats pel Valencià»

Durant aquesta setmana els escolars de Silla han visitat l’exposició «Connectats pel Valencià», una mostra fruit del treball col·laboratiu entre la Diputació de València, els serveis de promoció del valencià dels ajuntaments i les falles.

A la sala d’exposicions, l’alumnat ha atès l’explicació de la mostra que té com a objectiu, d’una banda, la llengua com a nexe d’unió del nostre poble i, de l’altra, la vitalitat del valencià que és una de les llengües més usades en la xarxa, tant a través de webs com de les xarxes socials

La visita ludicodidàctica per a escolars, preparada pel Servei de Normalització Lingüística i desenvolupada per les monitores d’Infància dels Centres Oberts, ha consistit a cercar, identificar, investigar i gaudir amb el lèxic valencià  de la vida quotidiana.

Per això, xiquets i xiquetes han treballat els noms de les verdures, les fruites, el peix, el mol·lusc, el comerç local, el forn tradicional, les festes, d’entre altres temes que es poden trobar als cartells, imatges i dissenys de l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València.

Durant el temps d’espera,  els escolars han tornat  a jugar al pati de l’antic col·legi asil de les Monges,  amb una tria de jocs de carrer. «Ha estat una experiència lúdica i didàctica molt positiva que ha permès a xiquetes i xiquets jugar amb les paraules, gaudir amb el valencià, la nostra llengua en la qual parlem, aprenem, sentim i gaudim cada dia», ha destacat Raquel Sánchez, regidora de Promoció Lingüística, Educació i Igualtat, Infància, Adolescència i Joventut.

facebooktwitterpinterest
468 ad

Leave a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*