Autèntic esperit faller!

Presentació del llibret 2018

Presentació del llibret 2018

El Teatre de la Plaça de Silla acollia dissabte passat la presentació del llibret de la falla Port de Silla, una obra de referència al món faller guardonada en els últims anys per la Conselleria de Cultura a través dels premis a la promoció i l’ús del valencià. Aida Melero, subdirectora del llibret, ha estat  l’encarregada de presentar el llibret d’enguany que porta per títol “València a l’avantguarda de la gastronomia”.

En la presentació Aida Melero ha volgut destacar que per a la comissió del Port, la llengua valenciana és la seva més alt i valuós estàndard. “Per a nosaltres, l’ús i promoció del valencià sempre ha estat, és i serà una prioritat, per això ens sentim especialment orgullosos dels nostres reconeguts i premiats “llibrets”, que ja són un referent a la literatura fallera a més de vehicles conductors per portar a cada casa un trosset de la nostra cultura i reivindicar la importància que té el poder expressar-se amb llengua pròpia, ja que és una senya d’identitat del nostre poble i de la nostra història a la qual hem de cuidar i mai renunciar”.

El llibret d’aquest any es titula “València a l’avantguarda de la gastronomia” i compta amb la participació d’importants col·laboradors com el critic gastonomic Pedro G Mocholí, l’historiador i cronista Josep Antich, la Casa de la Dona de Silla, el Col·lectiu LAMBDA o la il·lustradora Mar Navarro entre altres.

L’acte va concloure amb el lliurament dels llibrets als màxims representants de la comissió, el President Infantil Jose Alba, la Fallera Major Infantil Laura Remuzgo i la Fallera Major Inma Rosaleny.

facebooktwitterpinterest
468 ad

Leave a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*