Autèntic esperit faller!

Presentació del llibret 2019

Presentació del llibret 2019

El Centre Cultural Carmen Valero de Silla acollia dissabte passat 26 de gener la presentació del llibret de la Falla Port de Silla, una obra de referència en el món faller guardonada en els últims anys per la Conselleria de Cultura a través dels premis a la promoció i l’ús del valencià. En aquesta ocasió  Alba Pérez, ha estat l’encarregada de presentar el llibret de les Falles 2019, que porta per títol “Els deu patrimonis Valencians”.

En la innovadora presentació, a través de diferents vídeos els assistents han pogut conèixer els blocs que conformen el Llibret. Aquest any encara que el tema central és un repàs als 10 patrimonis de la Humanitat que tenim en la comunitat Valenciana, en el llibret del Port, els seus lectors poden gaudir de textos sobre la igualtat de gènere, l’ús de la llengua vanlenciana o el moviment #VolemFalla.

Ivan Serrador, director del llibret ha volgut destacar que per a la comissió del Port, la llengua valenciana és la seva més alt i valuós estàndard. “El llibret d’aquest any de la Falla Port, no és sols una bona oportunitat per a conèixer de prop el nostre patrimoni, és una obra literària on podem trobar textos que transmeten valors com la igualtat de gènere, la lluita per conservar la nostra llengua i els nostres senyals d’identitat i un lloc per a reflexionar sobre el moviment #volemfalla dintre de la pluralitat”.

El llibret d’aquest any compta amb la participació d’importants col·laboradors com l’arqueòleg i antropòleg Llorenç Alapont, l’historiador i cronista Josep Antich, l’investigador Joan Carles Zaragozá i la dissenyadora Mar Navarro.

L’acte va concloure amb el lliurament dels llibrets als màxims representants de la comissió, el President Infantil Llorenç Alapont i Serrador, la Fallera Major Infantil Clàudia Sánchez i Peris i la Fallera Major Layla García i Lorente

facebooktwitterpinterest
468 ad

Leave a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*